Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem genoot van Kökcü 'die zijn hart liet spreken': 'Dat mag hij toch zeggen?'

Van Hanegem genoot van Kökcü 'die zijn hart liet spreken': 'Dat mag hij toch zeggen?'

19 mrt 2023, 23:24

Volgens Willem van Hanegem is het zo klaar als een klontje: Feyenoord gaat voor het eerst sinds 2017 weer landskampioen worden. Na de driepunter in De Klassieker was het voor De Kromme wel duidelijk dat de 3-2 van Geertruida toch wel even wat fijner was dan een 2-2 eindstand, waar heel veel Feyenoorders van tevoren voor getekend hadden.

"De overwinning van Feyenoord vond ik over het geheel bekeken wel terecht. In de tweede helft werd Ajax, dat in de eerste helft een goede fase had, met de rug tegen de muur gezet," analyseerde van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Ook genoot van Hanegem van de aanvoerder van ‘zijn’ Feyenoord Orkun Kökcü: "Ik genoot van Orkun Kökçü, die na afloop zijn hart liet spreken en zei dat hij zich had gestoord aan de praatjes in Amsterdam. Dat mag hij toch zeggen? Kijk, die grote bek hoort bij Ajax. En vaak maken ze het ook waar. Maar als dat niet zo is, dan mogen tegenstanders dat best zeggen."

Over de discutabele beslissing van scheidsrechter Makkelie ten opzichte van Feyenoord-linksback Hartman had De Kromme ook zijn eigen visie: "Ja, ik heb ze al voorbij zien komen, de mensen die jammerden dat Quilindschy Hartman eruit gestuurd had moeten worden. Er zijn inderdaad scheidsrechters die een tweede gele kaart geven voor een been even laten hangen. Maar als je gevoel hebt als scheidsrechter, stuur je iemand niet voor zoiets weg. Dat deed Danny Makkelie gewoon goed," vond hij, waarna hij dit onderwerp afsloot. "Dus niet te lang over zeuren, zou ik zeggen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.