Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem ergert zich aan Eredivisiespeler: 'Het is de nieuwe Diederik Gommers'

Van Hanegem ergert zich aan Eredivisiespeler: 'Het is de nieuwe Diederik Gommers'

3 apr 2023, 09:30

Willem van Hanegem is in zijn column in het Algemeen Dagblad niet te spreken over Sparta-aanvoerder Bart Vriends. Ook zet hij vraagtekens bij een aantal arbitrale beslissingen tijdens Sparta-Feyenoord van zondagmiddag.

"Het valt mij al tijden op dat verdedigers, niet alleen die van Sparta, ook zomaar een spits, die bijvoorbeeld naar de keeper sprint, omver mogen lopen. Die Eerdhuijzen en Vriends van Sparta deden het ook voortdurend. Bij die Vriends, die gek genoeg geen penalty tegen kreeg toen hij de bal wegtikte, denk ik inmiddels dat al die tv-optredens hem beter afgaan dan anderhalf uur verdedigen. Het is een beetje de nieuwe Diederik Gommers, zo vaak is die gozer op televisie."

De Kromme was ook totaal niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Dennis Higler. "Toen ik naar Sparta - Feyenoord keek, dacht ik: deze koploper kan alleen nog van de scheidsrechter verliezen. Dennis Higler wist weer eens niet hoe snel hij die bal op de arm van Mats Wieffer op de stip moest leggen. Dan zal hij wel zeggen dat het de regels zijn, maar dan lust ik er nog wel een paar."

Van Hanegem eindigt zijn relaas over de Rotterdamse Derby wel met een positieve noot. "Feyenoord straalt echt uit de titel te willen en dat die keeper zo’n belangrijke rol heeft, is geinig. Ook ik hield eerst mijn hart vast als Timon Wellenreuther in actie moest komen, maar nu is hij al echt belangrijk geweest", besluit de Feyenoord-legende.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.