Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem: 'De reactie zal wel weer zijn dat ik een Feyenoorder ben...'

Van Hanegem: 'De reactie zal wel weer zijn dat ik een Feyenoorder ben...'

6 mrt 2023, 00:00

Willem van Hanegem is van mening dat de rode kaart voor FC Groningen-speler Isak Määttä tegen Feyenoord volkomen terecht was. De linksback ontving van scheidsrechter Joey Kooij een tweede gele kaart, nadat hij langs de zijlijn de bal, die nog in het spel was, schoot tegen de liggende Alireza Jahanbakhsh.

"De gebruikelijke reactie zal wel weer zijn dat ik een Feyenoorder ben, maar ik vond die gele kaart voor Isak Määttä dus wel volkomen terecht", schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "Wie heeft gevoetbald, weet precies wat daar gebeurde. Die Määttä schoot de bal bewust hard richting het hoofd van Alireza Jahanbakhsh. Hij had alle tijd voor honderd andere oplossingen, maar koos voor dit."

De Kromme vindt de kritiek op scheidsrechter Kooij dan ook onterecht. "Ik vind hem helemaal niet slecht. Dat zullen bepaalde mensen wel weer lachen vinden, maar die waren ook aan het dijenkletsen toen ik schreef dat Calvin Bassey veel beter was dan zoveel mensen vonden en toen het over Mats Wieffer en Oranje ging."

Tot slot merkt Van Hanegem dat het sentiment begint te veranderen, doordat Feyenoord dichter bij de landstitel lijkt te komen. "Dat Feyenoord lekker meedoet, vinden ze vaak prachtig. Alsof het een beetje aandoenlijk is dat Feyenoord er weer eens bij is. Maar als ze in Rotterdam eens echt de titel kunnen pakken, dan komt er een bepaald soort tegengas op gang. Want dát is voor veel mensen niet de bedoeling", aldus de oer-Feyenoorder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.