Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem: 'Ik denk dat Bassey die fout van Rensch nooit zou hebben gemaakt'

Van Hanegem: 'Ik denk dat Bassey die fout van Rensch nooit zou hebben gemaakt'

16 jan 2023, 09:40

Ajax kwam zaterdagavond in de eigen Johan Cruijff ArenA niet verder dan een gelijkspel tegen FC Twente (0-0). Willem van Hanegem (78) keek met verbazing naar het defensieve spel van de thuisploeg en pikte enkele dissonanten er feilloos uit.

Vanaf de eerste minuut lieten de Tukkers blijken niet onder de indruk te zijn van Ajax. Na de rode kaart van Devyne Rensch leek het vervolgens nog maar een kwestie van tijd voor een Twentse treffer. De teams gingen met een brilstand op het scorebord uiteindelijk aan de thee.

En tóch ging het in de rust voornamelijk over Calvin Bassey, constateert Van Hanegem. "Want als er iemand in de Johan Cruijff Arena een kopje thee omstoot, dan heeft hij het gedaan", zo schrijft het Feyenoord-icoon in zijn column voor het AD. "Deze jongen kan echt wel verdedigen, maar ze brengen hem voortdurend in situaties waar hij als speler minder geschikt voor is. Maar ik denk dat Bassey de fout die Rensch maakte nooit zou hebben gemaakt."

Daarmee verwijst 'De Kromme' naar de rode kaart van de 19-jarige centrumverdediger, die na ruim een half uur aan de noodrem trok door de doorgebroken Ricky van Wolfswinkel tegen te houden. "Niet echt een snelle spits. En hij liet zich zo verrassen. Onvoorstelbaar wat mij betreft. Rensch in die situatie in de één tegen één brengen was amateuristisch van Ajax en hoe Rensch dat wilde oplossen was bijna lachwekkend", besluit Van Hanegem.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.