Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem: 'Bijna onvoorstelbaar dat zoveel mensen het idee hadden dat het lek boven was bij Ajax'

11 mrt 2024, 09:14

Willem van Hanegem heeft zich geërgerd aan de media en analytici over het spel van Ajax na de 3-1 overwinning tegen FC Utrecht en het 0-0 gelijkspel tegen Aston Villa. De Kromme vond het allemaal overdreven.

"Het is bijna onvoorstelbaar dat zoveel mensen serieus het idee hadden dat Ajax na de winst tegen FC Utrecht en het gelijkspel tegen Aston Villa het lek wel boven had", schrijft Van Hanegem in zijn nieuwe column voor het Algemeen Dagblad. "Ze spelen met minder aanvallers en dat zorgt er logischerwijs voor dat ze wat minder kansen weggeven dan eerder het geval was. Dan winnen ze van FC Utrecht, maar ook dat was natuurlijk geen galavoorstelling. Hoe graag sommige mensen dat ook wilden zien."

De Amsterdammers speelden zondag in de Johan Cruijff ArenA gelijk tegen Fortuna Sittard (2-2). "Wat ik zie, is elf spelers die de slechte resultaten zo zat waren, dat ze alles gegeven hebben", vervolgt Van Hanegem. "Ajax is gaan beuken, niet gaan voetballen. Ze spelen nu allemaal maar Jordan Henderson aan en die schuift hem het liefst ook breed of terug. Er zit geen tempo in. Henderson doet het voetballen erbij, hij is namelijk ook een soort nieuwe scheidsrechtersbegeleider."

Van Hanegem ziet momenteel spelers bij Ajax die klaar zijn met de slechte resultaten, maar dat laten merken op een verkeerde manier. "Ik zie bij Ajax zoveel duwende, pratende, klagende en rollende spelers. Maar je moet gewoon concluderen dat er geen vooruitgang in zit. Ja, ze stellen meer verdedigers op en geven minder weg. Maar ook Fortuna Sittard was voetballend weer niet minder dan Ajax", aldus De Kromme.

Johan stond onlangs in Vandaag Inside stil bij de verjaardag van Willem van Hanegem, die 80 kaarsjes mocht uitblazen. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.