Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem baalt: 'Dan had Feyenoord de koppositie kunnen pakken'

Van Hanegem baalt: 'Dan had Feyenoord de koppositie kunnen pakken'

29 nov 2021, 07:52

Cyriel Dessers scoorde tegen FC Twente bijna opnieuw in blessuretijd, maar schoot na een goede actie op doelman Lars Unnerstall. Willem van Hanegem vindt dat Dessers de bal had moeten afspelen. 'Unnerstall was kansloos geweest als Dessers het overzicht had behouden', schrijft De Kromme in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad.

Dessers is de laatste weken ontzettend gevaarlijk in de laatste minuten bij Feyenoord en maakte een aantal belangrijke doelpunten. Van Hanegem vindt het jammer dat hij deze keer tegen Twente voor eigen succes ging. 'Hij en de trainer moeten steeds maar vragen beantwoorden over een mogelijke basisplaats. Dessers blijft dan bescheiden en dat siert hem, maar toch doet het wel iets met hem', stelt Van Hanegem. 'Want die laatste kans tegen FC Twente, die bal moet hij natuurlijk breed leggen. Dan had Feyenoord in Enschede gewoon gewonnen en had de club woensdag de koppositie kunnen pakken.'

'Voor waardering maakte het niets uit, want Dessers kan al niet meer stuk in Rotterdam', gaat Van Hanegem verder over Dessers. 'En ook met slechts een assist in Enschede zou hij weer op handen zijn gedragen door al die fans van de club. Maar hij ging toch voor eigen succes.'

Van Hanegem genoot van het optreden van Twente-doelman Unnerstall, maar benadrukt nogmaals dat hij kansloos was geweest als Dessers het overzicht had behouden. 'Dat is trouwens geen zeuren om het zeuren, want die doelpunten van hem in Praag, die waren echt van hoge kwaliteit. Dat wegdraaien met de rug naar de situatie en meteen in de korte hoek schieten en de kopbal over die keeper heen tillen, prachtige goals. Gelukkig waren er nog supporters die dat konden zien in Praag. Voorlopig zit iedereen weer voor de televisie. Net als ik', aldus Van Hanegem.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.