Terug

Volg Vandaag Inside

Van Halst fileert 'niveauloze' Advocaat: 'Reactie van een beginnende trainer'

Van Halst fileert 'niveauloze' Advocaat: 'Reactie van een beginnende trainer'

2 juni 2020, 20:28

Jan van Halst snapt bij het voetbalpraatprogramma Paniekvoetbal helemaal niets van de reactie van Dick Advocaat over de uitspraken die Jaap Stam deed in een interview met Trouw. Stam claimt een aandeel te hebben gehad in de succesvolle wederopstanding van Feyenoord, maar Advocaat was daar niet van gediend.

Stam vond dat hij goed werk verricht had in Rotterdam. 'Ik ben vier maanden met die spelers bezig geweest. Voor een volgende trainer is het makkelijk om dan verder te gaan. Op dat moment waren de spelers wel fit genoeg om veel wedstrijden te gaan spelen, het elftal had kwaliteit gekregen. Voor Dick was het een perfect moment. Zonder heel goed voetbal te laten zien, haalde hij resultaten. Mensen zien dan niet wat er vooraf is gebeurd. Zo is de voetballerij. Een ander loopt er dan mee weg. Dick heeft natuurlijk zijn sporen verdiend, maar hij wilde er voor het seizoen ook niet instappen, hè?'

Advocaat reageerde met een sneer op de uitspraken. 'Jaap Stam heeft bij Feyenoord één goede beslissing genomen en dat is door op te stappen bij de club.'

Jan van Halst reageert bij Paniekvoetbal vol afkeuring op de ervaren Advocaat. 'Ik vind het echt niveauloos. Stam zegt dat hij aandeel heeft gehad in het succes van Feyenoord. De reactie van Advocaat was van een beginnende trainer. Daar moet je toch bovenstaan? Hij had moeten zeggen: ja natuurlijk, Jaap, bedankt', beweert de favoriete analist van René.

Jack van Gelder beweert dat Advocaat simpelweg niet lekker in z'n vel zit en dat de oefenmeester niet te benijden is door de onzekere situatie over de selectie van Feyenoord. 'Ja, dat weet je toch van te voren', reageert Van Halst. 'Door zijn reactie lijkt Advocaat net een beginnende trainer die voor het eerst met een tegenslag te maken heeft gehad. En dat kan je over hem niet zeggen.'

Commentator Wytse vertelt in gesprek met Hélène over de grootste fout die hij ooit heeft gemaakt als commentator: 'Dat ik de trainer van Ajax, Erik ten Hag, voor drie miljoen mensen Jan van Halst noemde.' Bekijk hieronder het hele interview met Wytse.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.