Terug

Volg Vandaag Inside

'Van Gaal wil zekerheid bij Oranje en stelt harde voorwaarde aan selectie'

'Van Gaal wil zekerheid bij Oranje en stelt harde voorwaarde aan selectie'

16 juli 2021, 12:40

Louis van Gaal beslist mogelijk vrijdag of zaterdag of hij voor de derde keer in zijn loopbaan bondscoach van het Nederlands elftal wordt. De KNVB sprak vorige week voor het eerst met Van Gaal. De 69-jarige Amsterdammer heeft in ieder geval één duidelijke voorwaarde.

Volgens het Algemeen Dagblad legde Van Gaal diverse voorwaarden op tafel tijdens het gesprek met de KNVB. De belangrijkste daarvan is: zien de spelers van Oranje het wel zitten dat hij terugkeert als bondscoach? Een deel van de Oranje-spelers was daar namelijk minder over uitgesproken na het vertrek van Ronald Koeman. 'Van Gaal kennende heeft hij de week benut om te proeven of kopstukken als Virgil van Dijk en Memphis Depay samen met hem voor WK-goud willen gaan', zo stelt het AD.

Naar verluidt is de kans groot dat Van Gaal akkoord gaat en aan zijn derde termijn als bondscoach zal beginnen. Het AD sluit niet uit dat Van Gaal weer uitkomt bij Danny Blind als assistent-trainer van het Nederlands elftal, die in zijn tweede termijn assistent was. De inmiddels gestopt Arjen Robben wordt ook genoemd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.