Terug

Volg Vandaag Inside

Louis van Gaal geeft uitleg over passeren Jasper Cillessen

Louis van Gaal geeft uitleg over passeren Jasper Cillessen

11 nov 2022, 13:42

Louis van Gaal heeft Jasper Cillessen onder meer niet opgeroepen voor het WK omdat hij volgens de bondscoach uit vorm is. De meest ervaren doelman behoorde niet tot de drie keepers die van Van Gaal mee naar Qatar mogen. Tot vrijdag was het de vraag of Van Gaal drie of vier keepers zou oproepen.

"Ik weet niet of je de wedstrijden van Cillessen hebt gezien, maar hij is de laatste weken niet in vorm. En het WK is nu en niet over vijf weken, zodat hij de komende periode nog bij mij en keeperstrainer Frans Hoek kan trainen en veel beter wordt. Vorm is een moeilijk begrip", zei Van Gaal bij zijn toelichting op zijn WK-selectie. "De enige keeper die echt in vorm is, is Andries Noppert. Maar ik weet niet hoe dat volgende week is."

Van Gaal kon nog niet aangeven wie in Qatar zijn eerste doelman wordt. Feyenoord-keeper Justin Bijlow heeft van het drietal het meeste ervaring in Oranje. "Hij zou de eerste keuze kunnen zijn, dat weet ik niet. Dat ligt aan hoe hij binnenkomt bij mij, maar hetzelfde geldt voor Noppert en Pasveer." Noppert (28) is de keeper van sc Heerenveen, Pasveer (39) staat op doel bij Ajax.

Cillessen reageerde naar verluidt woest op het nieuws dat hij niet is geselecteerd. "Het is logisch dat hij teleurgesteld is. Ieder mens reageert dat op zijn eigen wijze af. Ik kan me iets van zijn teleurstelling voorstellen. Hij was de meest ervaren keeper en heeft altijd geleverd bij mij."

Van Gaal heeft Cillessen niet zelf gebeld om het slechte nieuws te melden. De coach was het niet eens met de stelling dat de doelman met zijn staat van dienst een uitleg van Van Gaal zelf verdiende. "De communicatie met de keepers verloopt altijd via Frans Hoek. Zo is het bij vorige toernooien ook geweest", aldus de bondscoach.

"Ik kan moeilijk binnen twee uur dertien spelers afzeggen. De keepers hebben wekelijks contact met Frans en daar ga ik niet tussen zitten. Ik ga ook niet met over de zestig spelers communiceren. Ze hebben mijn telefoonnummer en kunnen mij altijd bellen."

De 33-jarige Cillessen besloot zijn carrière afgelopen zomer te vervolgen bij NEC. Hij kwam over van Valencia. Ook Mark Flekken van de Duitse club Freiburg blijft thuis.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.