Terug

Volg Vandaag Inside

Van Gaal spreekt vertrouwen uit in gepasseerde Gravenberch: 'Hij past beter in het nieuwe systeem'

Van Gaal spreekt vertrouwen uit in gepasseerde Gravenberch: 'Hij past beter in het nieuwe systeem'

21 mrt 2022, 19:20

Louis van Gaal is tevreden over het spel van Ajacied Ryan Gravenberch de laatste weken. Dat de middenvelder niet bij de Oranjeselectie zit voor de komende twee oefenwedstrijden tegen Denemarken en Duitsland, heeft volgens de bondscoach ook voor een belangrijk deel te maken met de EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Zwitserland van volgende week dinsdag.

'Ik denk dat Gravenberch nu beter in het systeem past dan in het vorige systeem', aldus Van Gaal, die zijn nieuwe spelsysteem deze week wil gaan invoeren. 'Hij heeft een hele slechte periode doorgemaakt. Toen heeft hij met mij gesproken. Toen heeft hij wel een reactie getoond. Daar ben ik wel blij mee.'

Jong Oranje staat in de kwalificatie voor het EK tweede, achter Jong Zwitserland. Van Gaal: 'Ik ben voor het Nederlandse voetbal en niet alleen voor het Nederlandse elftal. Gravenberch en Devyne Rensch kunnen het voortouw nemen om Zwitserland te verslaan.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.