Terug

Volg Vandaag Inside

'Van Gaal smeerde me een tweede gele kaart aan met een schwalbe, hij is zó sluw'

'Van Gaal smeerde me een tweede gele kaart aan met een schwalbe, hij is zó sluw'

26 sep 2022, 15:13

Het Nederlands elftal won zondag tegen België in de Nations League (1-0) ook de laatste voorbereidingswedstrijd en is onder leiding van Louis van Gaal nog altijd ongeslagen. Oranje won in ruim een jaar tijd elf keer en speelde vier maal gelijk. Een indrukwekkende prestatie van de bondscoach, zo ziet ook Jan Boskamp.

Volgens Jan drijft Van Gaal iedereen tot het uiterste. “Ik heb nog tegen Louis gevoetbald toen hij bij Antwerp speelde en ik bij RWDM zat. Hij smeerde me een tweede gele kaart aan met een schwalbe. Louis is zo sluw. Ik moet zeggen: klasse. Hij zoekt altijd een conflict om zijn spelers op scherp te zetten”, zegt de analist in gesprek met Het Belang van Limburg. “Ook deze week was het weer bonje met de media. Je mag niet vergeten dat Van Gaal denkt dat hij het voetbal heeft uitgevonden. Discussieer maar met hem – vindt ie heerlijk – maar je gaat het niet winnen.”

Jan herinnert zich nog goed hoe Van Gaal het onderste uit de kan haalde bij Wesley Sneijder, voorafgaand aan het WK 2014 in Brazilië. “Wes is een wereldgozer, maar Van Gaal die toen ook bondscoach was, zat hem voor dat WK zo op te naaien. Hij was te dik, te loom.... Sneijder ging trainen als een gek en speelde het WK van zijn leven. We speelden voor de derde plaats”, aldus de analist, die stelt dat Van Gaal precies is wat Oranje nodig heeft. “In Nederland zijn er altijd veel analisten die de bondscoach onder tafel lullen – ik doe daar vrolijk aan mee – maar Van Gaal dient ons van repliek.”

Toch heeft Jan geen al te hoge verwachtingen van het Nederlands elftal op het WK. “In de selectie van Oranje zitten nu acht spelers van Ajax. Ik zag die onlangs bezig tegen Liverpool en ze werden overrompeld. Nederland moet dus niet doen alsof het wereldkampioen gaat worden.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.