Terug

Volg Vandaag Inside

Van Gaal sluit persoonlijk statement tegen Qatar niet meer uit: 'Maar dan wel op mijn manier'

Van Gaal sluit persoonlijk statement tegen Qatar niet meer uit: 'Maar dan wel op mijn manier'

24 dec 2021, 08:55

Oranje staat in de winter van 2022 op het WK in Qatar. Rondom de mensenrechten in het land is al veel te doen geweest, maar tot persoonlijke statements van voetballers is het nog niet gekomen. Oranje-bondscoach Louis van Gaal sluit echter niet uit dat hij dit toch nog zal doen. Dat zegt hij in een interview met het Algemeen Dagblad.

'Ik heb het al vaker gezegd: die taak hoort primair bij de bonden', verwijst de bondscoach naar zijn eerdere uitspraken van een persconferentie afgelopen augustus. 'Dat is absoluut geen vlucht, ook geen kwestie van 'je ogen sluiten'. Het hoort gewoon niet op het bord van een sporter of een sportteam te liggen. Anders zou je echt nergens meer naartoe kunnen voor een wedstrijd of toernooi. Zelfs niet meer naar Nederland.'

De KNVB bracht in maart 2021 een statement naar buiten tegen Qatar: 'Football Supports Change' luidde de collectieve actie van de Oranje-internationals. Volgens de voetbalbond droeg de actie bij aan de vooruitgang in het land. 'Gijs de Jong en zijn mensen steken daar hun nek voor uit. Zij hebben meer kennis van zaken dan ik', stelt Van Gaal.

Maar zou Van Gaal, als 70-jarige onafhankelijke Nederlander, tóch nog een rol kunnen vervullen als de KNVB hem vraagt naar een persoonlijk statement? 'Wel als ik er zelf ook helemaal achter zou staan. Ik wil eerst de achtergronden goed kennen. En dan wel op mijn eigen manier. Ik neem nooit iets klakkeloos over', besluit de coach, die daarmee de deur voor een persoonlijk statement op een kier zet.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.