Terug

Volg Vandaag Inside

Van Gaal roept vervangers op voor Memphis en De Jong

Van Gaal roept vervangers op voor Memphis en De Jong

23 sep 2022, 18:15

Memphis Depay, Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners ontbreken in de selectie van het Nederlands elftal voor de afsluitende groepswedstrijd in de Nations League tegen België van komende zondag. De drie internationals liepen donderdag in Warschau tegen Polen (0-2) blessures op.

Bondscoach Louis van Gaal roept met middenvelder Ryan Gravenberch en aanvaller Brian Brobbey twee vervangers op. Beide spelers doen vrijdagavond eerst nog mee met Jong Oranje in de oefenwedstrijd tegen Jong België voordat ze zaterdag de overstap maken naar het 'grote' Oranje. Gravenberch (Bayern München) en Brobbey (Ajax) maakten al deel uit van de voorlopige selectie van het Nederlands elftal, maar een uitnodiging voor de definitieve groep kregen ze niet. Gravenberch speelde tot dusverre tien interlands voor Oranje, Brobbey wacht nog op zijn debuut.

Depay en De Jong vielen tegen Polen beiden uit met een bovenbeenblessure. Koopmeiners verliet het veld al na enkele minuten per brancard met een hoofdblessure. De middenvelder blijkt een hersenschudding te hebben. Steven Berghuis, die uitviel met rugklachten, blijft wel bij de selectie voor het duel met België.

Het Nederlands elftal is door de zege op Polen nagenoeg zeker van de eindzege in groep 4 van de A-divisie van de Nations League. Oranje heeft een voorsprong van 3 punten op België. De Belgen moeten in de Johan Cruijff Arena met minimaal drie doelpunten verschil winnen, gerekend vanaf 4-1, om Oranje nog te kunnen passeren. Onderling resultaat gaat namelijk boven doelsaldo. Nederland won begin juni in Brussel met 4-1 van België.

In aanloop naar de confrontatie van zondag traint Oranje zaterdag om 12.00 uur in Zeist. Van Gaal geeft even daarna, om 14.00 uur, een persconferentie.

De wedstrijd tegen België is voor het Nederlands elftal de laatste test voordat op maandag 21 november het WK begint met een ontmoeting met Senegal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.