Terug

Volg Vandaag Inside

Van Gaal reageert op keuze De Boer: 'Dit is het beste systeem'

Van Gaal reageert op keuze De Boer: 'Dit is het beste systeem'

5 juni 2021, 12:16

Louis van Gaal is nog altijd een groot voorstander van de 5-3-2-tactiek. De oud-bondscoach stoort zich aan de kritiek richting Frank de Boer.

'In de top speelt bijna iedereen zo. Nu is er minder kritiek op dat systeem dan bij mij in 2014, toen ik zo speelde op het WK in Brazilië', reageert Van Gaal in een interview met de Volkskrant. 'Al voetbalden ze in Duitsland al vijftig jaar zo. Daar word ik geëerd omdat ik het overboord gooide bij Bayern.'

Van Gaal legt uit waarom de formatie 5-3-2 het beste systeem is. 'Ik denk zelfs dat 1-5-3-2 het beste systeem is. Naarmate ik langer trainer was, leerde ik dat systeem liefhebben. Je kunt ermee aanvallen. Je kunt ermee verdedigen. Je kunt de tegenstander overal onder druk zetten en je neemt, als je het goed speelt, minder risico dat de tegenstander op de counter doorbreekt, want je hebt drie verdedigers in het centrum.'

De oud-bondscoach stelt ook dat het systeem ook moet passen bij de juiste spelers. 'Maar als je ‘mind’ al tegen is, zoals bij veel Nederlandse media, krijg je het moeilijk. Het gaat erom of de spelers erin geloven, en zo interpreteer ik hun antwoorden op vragen. Voor Memphis bijvoorbeeld is het een goed systeem. Hij is de creatiefste. Laat hem zijn gang gaan. En je hebt creativiteit genoeg, met onder anderen Frenkie de Jong en Daley Blind', aldus de voormalig oefenmeester.

Bondscoach Frank de Boer na afloop van het oefenduel tussen Nederland en Schotland.

'Moet stuk beter, maar hebben er de spelers voor'
2:08
'Moet stuk beter, maar hebben er de spelers voor'

 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.