Terug

Volg Vandaag Inside

Van Gaal reageert fel na opmerking Humberto over 'balende bondscoach'

Van Gaal reageert fel na opmerking Humberto over 'balende bondscoach'

19 sep 2022, 11:19

Bondscoach Louis van Gaal kon zich afgelopen zondagavond in de talkshow van Humberto Tan op RTL4 niet vinden in de woorden 'balende bondscoach' van de talkshow-host. Humberto was namelijk benieuwd of Van Gaal als bondscoach voor een nieuwe uitdaging komt te staan, nu een aantal Oranje-spelers minder spelen bij hun eigen clubs.

"Ik denk dat het balen is voor een bondscoach", zegt de talkshow-host. "Ik leg het uit, ook aan de spelers: je moet leveren", reageert Van Gaal fel. "Maar als dan blijkt dat bijvoorbeeld Donyell Malen geblesseerd raakte, dan moet ik wel een andere spits oproepen. Toen heb ik Bergwijn geselecteerd. Dat was gewoon een cadeautje, waar hij een geweldige transfer aan heeft overgehouden."

Humberto geeft vervolgens aan dat Bergwijn in zijn ogen niet goed speelde tegen Liverpool. "En dan is één wedstrijd bepalend?", vraagt Van Gaal zich af, waarna de presentator dat ontkent en Van Gaal zegt: "Waarom zeg je het dan?"

Van Gaal haalde zondag ook nog uit naar de media. De bondscoach wilde namelijk niets uitlaten over het spel van een aantal Oranje-spelers die actief waren in de topper tussen PSV en Feyenoord (4-3). "Ik wil niet via de media praten. Ik krijg altijd vragen uit de media: ja, maar die kan er toch helemaal niks van. En dan moet ik antwoord geven! Dat vind ik zó ver beneden peil, want zo'n speler is niet voor niets international. En als hij een keer niet goed speelt, dat kan een keer gebeuren", aldus Van Gaal.



Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.