Terug

Volg Vandaag Inside

Van Gaal over ingestudeerde vrije trap Weghorst: 'Hij was niet voor hem bedoeld'

Van Gaal over ingestudeerde vrije trap Weghorst: 'Hij was niet voor hem bedoeld'

15 dec 2022, 12:22

De geweldig ingestudeerde vrije trap waarmee Wout Weghorst in de blessuretijd de gelijkmaker tegen Argentinië mee maakte, was eigenlijk bedacht voor Memphis Depay. Dat vertelt Louis van Gaal tegenover Mundo Deportivo.

"De opzet was voor Memphis", begint Van Gaal. "Hij beweegt perfect met zijn rug richting het doel van de tegenstander en moest een schijnbeweging naar links maken om vervolgens met rechts af te maken." Maar Depay was op dat moment al gewisseld en dus moest Weghorst de rol van de Barça-spits overnemen en dat deed dat geweldig.

De inmiddels oud-bondscoach van Oranje werd door heel Argentinië hard aangepakt. De Argentijnen vonden Van Gaal respectloos richting de spelers. Sterspeler Lionel Messi zocht na het duel zelfs de confrontatie op met de ervaren oefenmeester. "Ik bekritiseerde Messi helemaal niet, ik merkte gewoon op dat we er in 2014 in slaagden hem uit te schakelen door de bal niet naar hem te krijgen. Maar de Argentijnse pers heeft het verkeerd geïnterpreteerd", aldus Van Gaal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.