Terug

Volg Vandaag Inside

Van Gaal niet onder de indruk van niveau finale ABN Amro Open: ‘Ze moeten elkaar veel meer uitspelen’

Van Gaal niet onder de indruk van niveau finale ABN Amro Open: ‘Ze moeten elkaar veel meer uitspelen’

19 feb 2024, 10:20

Louis van Gaal was zondag aandachtig toeschouwer bij de de finale van het ABN Amro Open, maar was niet onder de indruk van het niveau in het uitverkochte Ahoy. De voormalig bondscoach had meer verwacht van het duel tussen Jannik Sinner, de nummer 4 van de wereld, en de Australiër Alex de Minaur.

“De finale was wel een beetje een foutenfestival”, zegt Van Gaal tegen Qmusic, geciteerd door het Algemeen Dagblad. “Of ik dat beter gedaan had? In mijn beste tijd misschien wel. Het zijn fantastische tennissers hoor, dat geloof ik graag, maar ik heb niet altijd gezien dat ze de hoeken goed gekozen hebben. Ik denk dat ze te veel naar elkaar toe slaan. Ze moeten elkaar veel meer uitspelen.”

Toch heeft Van Gaal genoten tijdens de 51e editie van het toernooi. “Ik ben een fanatieke tennisser en vind het een leuk spelletje. Ik denk dat toernooidirecteur Richard Krajicek geweldig werk verricht. Het was uitverkocht en ik hoorde dat er een record is verbroken.”

Van Gaal zag Sinner zijn favorietenrol waarmaken. De Italiaanse tennisser was met 7-5 6-4 te sterk voor De Minaur, die elfde staat op de mondiale ranglijst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.