Terug

Volg Vandaag Inside

'Van Gaal luistert naar Johan Derksen en gunt Noa Lang invalbeurt tegen Amerika'

'Van Gaal luistert naar Johan Derksen en gunt Noa Lang invalbeurt tegen Amerika'

3 dec 2022, 11:25

Het Nederlands elftal neemt het zaterdagmiddag (16:00) op tegen de Verenigde Staten. Voor Noa Lang lijkt een invalbeurt in het verschiet te liggen, zo bleek uit trainingsbeelden van Oranje.

De aanvaller van Club Brugge kreeg tot dusver nog geen enkele speelminuut op het WK in Qatar. Johan Derksen stelde eerder in De Oranjewinter dat Lang een keer een invalbeurt zou moeten krijgen, omdat hij iets teweeg zou kunnen brengen in de wedstrijd. Volgens verslaggever Noa Vahle zouden die woorden Van Gaal inmiddels bereikt hebben.

'Johan, misschien heeft Louis wel naar je geluisterd", vertelde Noa vrijdag in De Oranjewinter. "Noa Lang stond vandaag best wel lang één op één met Louis te praten. Dus wellicht dat hij tegen Amerika een invalbeurt krijgt".

René van der Gijp is niet erg onder de indruk van de voormalig Ajacied. "Van dat soort jongens verwacht ik niets... Noa Lang en Xavi Simons... Prima spelertjes, maar op een WK heb je wel wat meer nodig". Volgens Johan zijn het ideale spelers voor de slotfase van stugge wedstrijden: "Het zijn wel jongens die een wedstrijd kunnen beslissen via een individuele actie. Kijk, die heb je toch nodig als het een keer niet meezit in zo'n wedstrijd als tegen de Amerikanen".

René ziet Oranje het liefst starten met het trio Memphis Depay, Steven Bergwijn en Cody Gakpo en dus zónder Davy Klaassen. Kijk het fragment hieronder terug.

René adviseert Van Gaal: ‘Ik zou Memphis, Bergwijn én Gakpo opstellen’
2:10
René adviseert Van Gaal: ‘Ik zou Memphis, Bergwijn én Gakpo opstellen’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.