Terug

Volg Vandaag Inside

Van Gaal laat vijf spelers debuteren in voorselectie Oranje

Van Gaal laat vijf spelers debuteren in voorselectie Oranje

2 sep 2022, 13:05

Bondscoach Louis van Gaal van het Nederlands elftal heeft Ajax-spelers Brian Brobbey en Kenneth Taylor opgenomen in zijn voorlopige selectie voor de komende twee wedstrijden in de Nations League tegen Polen en België. De groep van 32 spelers telt daarnaast nog drie spelers die nog niet eerder deel uitmaakten van de voorlopige groep. Dat zijn doelman Andries Noppert van sc Heerenveen, PSV-middenvelder Joey Veerman en verdediger Pascal Struijk van Leeds United.

Brobbey is dit seizoen een vaste waarde in de voorhoede van Ajax. De 20-jarige aanvaller maakte in de eerste vier competitieduels twee doelpunten. Taylor is op het middenveld onder trainer Alfred Schreuder ook een belangrijke basisspeler en scoorde eveneens twee keer.

Noppert maakte in de zomer de overstap van Go Ahead Eagles naar sc Heerenveen. De keeper hielp zijn ploeg in de uitwedstrijd tegen Feyenoord met enkele goede reddingen aan een punt (0-0). Justin Bijlow (Feyenoord), Jasper Cillessen (NEC), Remko Pasveer (Ajax) en Mark Flekken (SC Freiburg) zijn de andere doelmannen in de voorlopige groep.

Veerman begon sterk aan het seizoen met PSV met onder meer twee doelpunten tegen AS Monaco in de voorronden van de Champions League. Struijk speelt al een aantal jaren bij Leeds United en is ook dit seizoen een vaste waarde bij de Premier League-club. Struijk vroeg begin vorig jaar de Belgische nationaliteit aan. De voormalig jeugdspeler van Ajax is geboren in de Belgische plaats Deurne. Struijk kwam niet in actie voor het Belgische nationale team, wel had hij verkennende gesprekken met bondscoach Roberto Martínez. Struijk gaf later aan dat zijn voorkeur bij Oranje ligt als het zo ver zou komen.

Nederland speelt donderdag 22 september in Warschau tegen Polen de voorlaatste wedstrijd in de Nations League en zondag 25 september in Amsterdam tegen België de laatste. Oranje is in groep 4 van de A-league van de Nations League koploper met 10 punten. Van Gaal maakt over twee weken zijn definitieve groep voor de twee duels bekend.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.