Terug

Volg Vandaag Inside

Van Gaal laat Timber en Aké buiten selectie voor duel met Wales

Van Gaal laat Timber en Aké buiten selectie voor duel met Wales

14 juni 2022, 13:44

Jurriën Timber en Nathan Aké komen dinsdagavond niet in actie tijdens het thuisduel van het Nederlands elftal met Wales in de Nations League. De verdedigers zijn door bondscoach Louis van Gaal buiten de selectie van Oranje gelaten voor het duel in De Kuip, aanvang 20.45 uur.

Van Gaal vertelde zaterdag na het duel met Polen (2-2) al dat Timber dringend toe is aan vakantie. Aké begon de afgelopen weken aan de duels met België en Polen. Mogelijk krijgt Bruno Martins Indi een kans als linker centrale verdediger. Hij kwam nog nauwelijks in actie tijdens de laatste drie duels. De verdediger van AZ mocht alleen even invallen in de slotfase van het uitduel met Wales.

Van Gaal verklapte maandag al dat hij tegen Wales veel spelers laat voetballen die zaterdag niet tegen Polen in actie zijn gekomen. De Ligt is aanvoerder van Oranje. Vincent Janssen krijgt na vijf jaar weer een kans als centrumspits en doelman Jasper Cillessen keert terug onder de lat. Gareth Bale is opgenomen in de selectie van Wales. De sterspeler kwam vorige week niet verder dan een invalbeurt tegen Oranje, dat met 2-1 zegevierde in Cardiff.

Nederland is halverwege de groepsfase met 7 punten koploper van groep 4 van de A-divisie. België en Polen volgen op 3 punten. Wales heeft 1 punt. Eind september staan de twee laatste pouleduels op het programma. Oranje speelt dan een uitwedstrijd tegen Polen en ontvangt België in de Johan Cruijff ArenA. De poulewinnaar strijdt volgend jaar tegen drie tegenstanders in een finaleronde om winst van de Nations League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.