Terug

Volg Vandaag Inside

Van Gaal kiest voor Bergwijn en Cillessen tegen Noorwegen

Van Gaal kiest voor Bergwijn en Cillessen tegen Noorwegen

16 nov 2021, 19:28

Jasper Cillessen verdedigt het doel van het Nederlands elftal tijdens het cruciale duel met Noorwegen in de WK-kwalificatie. De keeper van Valencia krijgt de voorkeur boven Mark Flekken en Tim Krul, die maandag werd opgeroepen toen bleek dat Justin Bijlow niet fit was.

Cillessen was lang eerste doelman van het Nederlands elftal. Hij miste afgelopen zomer het EK na een positieve coronatest. Bondscoach Louis van Gaal selecteerde Cillessen aanvankelijk niet voor Oranje. Hij nodigde de in Groesbeek geboren keeper vorige week pas uit nadat Joël Drommel zich ziek had gemeld.

Van Gaal vertelde vorige week nog dat Bijlow zijn eerste doelman was. Hij zag toen Flekken nog als eerste vervanger van de keeper van Feyenoord. Cillessen was voorlopig zijn derde keus voor de positie onder de lat. Uiteindelijk kiest Van Gaal toch voor de ervaring van Cillessen, nu Bijlow niet beschikbaar is.

Matthijs de Ligt vervangt zoals verwacht de geblesseerde Stefan de Vrij. Steven Bergwijn krijgt op de rechterflank de voorkeur boven Donyell Malen die zaterdag nog tegen Montenegro mocht beginnen.

Oranje heeft aan een gelijkspel voldoende voor rechtstreekse kwalificatie voor het WK in Qatar. Als Nederland verliest en Turkije wint van Montenegro, dan ontbreekt Oranje eind volgend jaar voor de tweede keer op rij op een WK.

Van Gaal coacht het duel vanuit een skybox in De Kuip, om zijn gebroken heup te ontlasten. Vanuit daar staat hij in contact met zijn assistenten Danny Blind en Henk Fraser. Van Gaal is voor de wedstrijd en in de rust wel in de kleedkamer van Oranje.

Opstellingen: Nederland: Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk en Blind; Klaassen, De Jong en Wijnaldum; Bergwijn, Depay en Danjuma.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.