Terug

Volg Vandaag Inside

Van Gaal keihard over niveau Eredivisie-keepers: 'Als je naar die van AZ kijkt...'

Van Gaal keihard over niveau Eredivisie-keepers: 'Als je naar die van AZ kijkt...'

12 mei 2022, 21:00

Volgens Louis van Gaal kampt Nederland met een nijpend tekort aan goede keepers. Dat vertelde de bondscoach bij het kampioensdiner van de Keuken Kampioen Divisie, waar de prijzen werden uitgedeeld voor afgelopen seizoen.

Tijdens de festiviteiten vanuit de Sint Josephkerk in Den Bosch werd eremetaal uitgedeeld aan Dick Lukkien (beste trainer), Thijs Dallinga (topscorer), Johan Bakayoko (beste talent), Nick Olij (beste keeper) en Robert Mühren (beste speler). Van Gaal werd speciaal vanuit Portugal ingevlogen om de prijzen uit te reiken. Zelf is hij echter geen fan van de prijsuitreiking, vertelde de bondscoach: 'Een linksback kun je niet met een spits vergelijken, dus ik vind dit eigenlijk een hele domme verkiezing'.

Voor de uitverkiezing van de beste keeper in de Keuken Kampioen Divisie, plaatste Van Gaal nog wel een kritische kanttekening. 'De keepers in Nederland, dat is wel een probleem hoor. Ik moet morgen mijn voorselectie bekendmaken en het kiezen van keepers was een probleem.' Naast de keepers van Oranje, kijkt de bondscoach ook met verbazing naar het niveau van de buitenlandse keepers in de Eredivisie. 'Mijn hart ligt bij AZ, maar als je nu naar de keeper van AZ kijkt, wat denk je dan?', aldus Van Gaal over Peter Vindahl Jensen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.