Terug

Volg Vandaag Inside

Van Gaal haalt nieuwkomers bij definitieve selectie Oranje

Van Gaal haalt nieuwkomers bij definitieve selectie Oranje

1 okt 2021, 12:16

Louis van Gaal heeft zijn definitieve 28-koppige selectie voor de komende interlandperiode bekendgemaakt. Oranje vervolgt de campagne om WK-kwalificatie met interlands tegen voetbaldwergen Letland en Gibraltar.

De bondscoach kiest voor twee nieuwe namen met Noa Lang en Mark Flekken. Lang maakt een enorme ontwikkeling door bij Club Brugge, terwijl Flekken geruisloos naam maakt bij Freiburg in de Bundesliga. Luuk de Jong keert ook weer terug in de selectie. Ten opzichte van de voorselectie valt Steven Bergwijn af door een blessure en Devyne Rensch door een tekort aan speeltijd.

Nederland speelt in de WK-kwalificatie vrijdag 8 oktober een uitwedstrijd tegen Letland, gevolgd door een thuisduel met Gibraltar (maandag 11 oktober in Rotterdam). Oranje staat eerste in groep G, met evenveel punten als Noorwegen. Alleen de winnaars van de groepen plaatsen zich voor het WK. De nummers 2 krijgen een herkansing in de play-offs. Het WK is van 21 november tot en met 18 december 2022 in Qatar.

Selectie Nederlands elftal:

Doel: Justin Bijlow (Feyenoord), Joël Drommel (PSV), Mark Flekken (SC Freiburg), Tim Krul (Norwich City.

Defensie: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Denzel Dumfries (Inter), Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Juventus), Tyrell Malacia (Feyenoord), Jurriën Timber (Ajax) en Stefan de Vrij (Internazionale).

Middenveld: Ryan Gravenberch (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Guus Til (Feyenoord) en Georginio Wijnaldum (Paris Saint-Germain).

Aanval: Steven Berghuis (Ajax), Memphis Depay (Barcelona), Cody Gakpo (PSV), Luuk de Jong (Barcelona), Noa Lang (Club Brugge), Donyell Malen (Borussia Dortmund) en Wout Weghorst (VfL Wolfsburg)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.