Terug

Volg Vandaag Inside

Van Gaal: 'Geen toekomst voor Krul in Oranje'

Van Gaal: 'Geen toekomst voor Krul in Oranje'

21 sep 2022, 19:56

Tim Krul kan deelname aan het wereldkampioenschap voetbal in Qatar vergeten. De doelman van Norwich City was door bondscoach Louis van Gaal uitgenodigd om deel te nemen aan een speciale keeperssessie, maar daar bedankte hij voor. De consequentie is dat hij sowieso geen uitverkiezing krijgt voor het WK, zei Van Gaal woensdagavond in Warschau.

De bondscoach selecteerde voor de komende twee Nations League-wedstrijden tegen Polen en België de keepers Jasper Cillessen, Mark Flekken en debutanten Remko Pasveer en Andries Noppert. Justin Bijlow en Kjell Scherpen voegden zich dinsdag bij dat viertal om te oefenen op strafschoppen en ook veel testen te doen.

Krul speelde bij het vorige WK waar Oranje aan meedeed, in 2014, een belangrijke rol. Van Gaal liet hem in de kwartfinale tegen Costa Rica invallen voor de strafschoppen. Krul stopte er twee, waardoor Oranje zich plaatste voor de halve finale.

"De penaltytesten hebben nog niets opgeleverd. Die rapportage moet ik nog krijgen", zei Van Gaal over de training van dinsdag. "Daarna moeten we beslissen wat we met die gegevens doen. Uiteindelijk valt het onder onze verantwoordelijkheid."

De bedoeling van de extra sessie van dinsdag, waarbij bijvoorbeeld ook de reactietijd van de keepers werd gemeten, is dat het Nederlands elftal straks een voorsprong heeft als het bij het WK op strafschoppen aankomt. Van Gaal: "Dat wil niet zeggen dat we die penaltyserie ook winnen. Maar ik heb altijd gedacht dat je strafschoppen kan trainen. De druk kun je niet voorzien. Je kan wel je trap automatiseren. Dat geeft vertrouwen. Daardoor ga je de penalty ook beter nemen. Je kan ook voorgelicht worden over hoe de keeper jou uit je concentratie kan halen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.