Terug

Volg Vandaag Inside

Van Gaal bevestigt: 'Zolang ik met Truus ben, train ik geen club meer'

Van Gaal bevestigt: 'Zolang ik met Truus ben, train ik geen club meer'

26 apr 2020, 00:19

Louis van Gaal heeft in het programma Hoge Bomen van Jeroen van der Boom bevestigd dat hij met pensioen is. De succestrainer zegt dat zolang hij met zijn huidige vrouw Truus is, hij geen club meer gaat trainen.

Van Gaal vertelt dat hij zijn pensioen nuttig gebruikt en druk bezig is met beleggen, vooral in onroerend goed. 'Jari Litmanen zei dat ik dit leven niet aantrekkelijk zou vinden, nou dit leven is zeer aantrekkelijk. Er is niets mis mee. Kijk, ik heb natuurlijk ook heel veel geld verdiend, dat zal iedereen begrijpen. Maar dat geld moet je ook beleggen. Nou en ik heb er wel kijk op', vertelt Van Gaal op zijn Van Gaals.

Presentator Jeroen van de Boom vraagt of Van Gaal de telefoon over laat gaan als Ajax, Barcelona of Bayern München belt. 'Zolang ik met Truus ben wel ja. Ik heb in drie verschillende landen met drie verschillende klimaten penthouses gekocht. Met alle facaliteiten er omheen, dus we kunnen oud worden. Het is wat ik als coach ook altijd heb gedaan, gewoon kijken wat je gaat doen met elkaar', vertelt Van Gaal aan Jeroen van der Boom.

Een terugkeer van Van Gaal lijkt dus uitgesloten. Daarmee is het 'mislukte' avontuur bij Manchester United de laatste klus geweest van de meest succesvolle Nederlandse trainer uit de geschiedenis. Een wat bittere pil, want de karakteristieke Van Gaal wordt groot gemist in de hedendaagse voetballerij.

Zijn karakter komt ook meerdere malen naar boven in het interview. Zo vertelt Van Gaal dat hij ervoor had kunnen kiezen om de media anders te benaderen in zijn tijd als trainer. Van Gaal kreeg het regelmatig aan de stok met journalisten, waar hij ook ter wereld werkte. Desondanks koos hij bewust voor zijn eigen aanpak. 'Omdat ik Louis van Gaal wilde zijn. En ik wilde gewoon antwoord geven op de manier zoals ik dacht dat ik dat moest doen. En niet door wenselijk geachte antwoorden te geven. Dus als iets dom was, dan zei ik dat ook. Dat is soms moeilijk te accepteren. En dat ik daardoor een moeilijker leven heb gehad als trainer/coach, dat is 100% waar', besluit de oud-trainer van Ajax, Barcelona en Bayern München.

Bekijk de hele uitzending van Hoge Bomen met Louis Van Gaal over onder andere zijn jeugd, verlies van zijn vrouw, kennismaking met Truus, en zijn band met spelers terug hieronder!

AFLEVERING - Hoge Bomen met Louis van Gaal

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.