Terug

Volg Vandaag Inside

Van Egmond kijkt terug op goed seizoen met VAR

Van Egmond kijkt terug op goed seizoen met VAR

17 mei 2019, 14:44

Dick van Egmond, de coördinator scheidsrechterszaken bij de KNVB, is zeer te spreken over het eerste seizoen met de VAR in de eredivisie. In totaal greep de videoscheidsrechter in 306 wedstrijden 87 keer in om een foute beslissing terug te draaien.

"Meer dan tachtig beslissingen zijn door de VAR verbeterd en dat komt het voetbal ongetwijfeld ten goede", zegt Van Egmond op de website van de voetbalbond. "Het is een goed jaar geweest, maar we willen volgend jaar nog beter scoren om het voetbal nóg eerlijker te maken."

Van Egmond deelde een compliment uit aan de scheidsrechters. "De suggestie was dat ze zouden gaan leunen, dat ze zouden wachten op adviezen. Dat was niet de bedoeling, want je moet je eigen wedstrijd blijven fluiten. De VAR komt alleen in actie als er iets misgegaan is, dus je moet je beslissingen blijven nemen. En dat hebben die mannen uitstekend gedaan. Ze zijn nog meer hun best gaan doen, om te voorkomen dat ze gecorrigeerd worden."

René schetst het leven van een VAR

René schets het leven van een VAR
3:55
René schets het leven van een VAR

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.