Terug

Volg Vandaag Inside

Van Dongen loopt enkelblessure op, ook Egurrola geblesseerd van het veld

Van Dongen loopt enkelblessure op, ook Egurrola geblesseerd van het veld

7 aug 2023, 10:34

Merel van Dongen heeft maandag tijdens de uitlooptraining van de Nederlandse voetbalsters in de Nieuw-Zeelandse stad Wellington een enkelblessure opgelopen. De wisselspeelster is mogelijk voor de rest van het WK uitgeschakeld, maar gaat niet naar huis.

"Wij hebben hoop dat Van Dongen dit WK nog mee kan doen, maar die is theoretisch, omdat wij niet weten hoelang we nog in het toernooi actief zijn", aldus een KNVB-woordvoerster. Volgens de NOS schreeuwde de verdedigster van Atlético Madrid het uit van de pijn, vermoedelijk als gevolg van een botsing met reservekeepster Lize Kop.

Ook Damaris Egurrola, vrijdag in de kwartfinale tegen Spanje de mogelijke vervangster van de geschorste Daniëlle van de Donk, raakte geblesseerd. Egurrola verliet het veld toen de wisselspeelsters een partijvorm speelden. Ze is er volgens de KNVB niet zo ernstig aan toe als Van Dongen en kan naar verwachting woensdag weer met de groep meetrainen.

Egurrola heeft net als Van Dongen geen basisplaats bij Oranje, maar kwam zondag in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Zuid-Afrika in de achtste finales wel in de ploeg voor Van de Donk. Zij kreeg haar tweede gele kaart van dit WK en daarom is Van de Donk geschorst voor de kwartfinale tegen Spanje (vrijdag om 03.00 uur Nederlandse tijd).

De basisspeelsters van Oranje deden maandag in Wellington een hersteltraining. Spits Lineth Beerensteyn zat volgens de NOS de gehele training langs de kant. Beerensteyn raakte in de eerste groepswedstrijd tegen Portugal geblesseerd aan haar enkel, maar maakte zondag tegen Zuid-Afrika haar rentree en speelde direct de hele wedstrijd. De spits nam de tweede treffer van Oranje voor haar rekening. Beerensteyn deed het maandag volgens de KNVB "rustig aan".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.