Terug

Volg Vandaag Inside

Van Dijk: trots op Oranje

Van Dijk: trots op Oranje

19 nov 2018, 23:57

GELSENKIRCHEN (ANP) - Als een volleerd spits knalde Virgil van Dijk het Nederlands elftal in de laatste minuut van de uitwedstrijd tegen Duitsland naar 2-2. Dat was goed voor de status van groepswinnaar en een plaats in de finaleronde van de Nations League.

Van Dijk, verdediger van beroep, kreeg in de slotfase van het duel een briefje van Matthijs de Ligt. Het was een boodschap van bondscoach Ronald Koeman, die aan Kenny Tete had gevraagd het briefje door te geven. ,,Ik moest naar voren", zei de aanvoerder van Oranje. ,,Ik moest daar oorlog maken met Luuk de Jong."

Duitsland leidde tot de 85e minuut met 2-0. Quincy Promes gaf Oranje weer hoop en Van Dijk gaf Nederland meer dan waar het recht op had op basis van het vertoonde spel. ,,Het was allemaal net niet", erkende Van Dijk. ,,Het liep niet en we konden geen druk zetten. Maar dit is wel een beloning voor hoe hard we afgelopen week hebben gewerkt. Ik ben trots op deze groep. Er komen volgend jaar weer een paar mooie wedstrijden aan."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.