Terug

Volg Vandaag Inside

Van Dijk is niet zo bezig met Gouden Bal

Van Dijk is niet zo bezig met Gouden Bal

8 juni 2019, 10:03

Zelf is Virgil van Dijk niet zo met de verkiezingen van eind dit jaar voor de Gouden Bal bezig. "Na de Champions League van vorige week met Liverpool wil ik nu met Oranje de Nations League winnen", blikt hij vooruit op de eindstrijd van zondag met Portugal. ¨Maar het is leuk dat je genoemd wordt natuurlijk."

Als je het aan veel kenners vraagt, dan staat Van Dijk op de nominatie om Luka Modric als wereldvoetballer van het jaar af te lossen. Ook Ronald Koeman geeft de 27-jarige verdediger een goede kans. ¨Messi is voor mij altijd de beste", zegt de bondscoach van Oranje. ¨Maar dit is een mooie gelegenheid om weer eens een verdediger te kiezen."

Fabio Cannavaro was in 2006 de laatste verdediger die zich de beste voetballer van de wereld mocht noemen. Van Dijk kan zondag tijdens de eindstrijd tegen Portugal zijn curriculum vitae verbeteren als hij Cristiano Ronaldo van scoren afhoudt. De aanvaller van Juventus won de prestigieuze prijs al vijfmaal, twee keer vaker dan Johan Cruijff en Marco van Basten. Ruud Gullit mocht zich een jaar beste speler van de wereld noemen.

Wereldtopper

Modric won de Gouden Bal vorig jaar vooral omdat hij succesvoller was dan Lionel Messi en Ronaldo. De middenvelder won de Champions League met Real Madrid en bereikte met Kroatië de finale van het WK. Van Dijk won vorige week de Champions League met Liverpool en werd ook nog eens verkozen tot beste speler van de eindstrijd met Tottenham Hotspur. Hij is volgens zijn collega's de beste speler van de Premier League en nu gloort er dus ook succes met Oranje in de Nations League.

Van Dijk als wereldtopper, het blijft een mooi verhaal. Ajax zag in Mike van der Hoorn een betere verdediger en Louis van Gaal had de geboren Brabander niet nodig bij het Nederlands elftal. Rustig bouwde hij zijn loopbaan op. Eerst FC Groningen, toen Celtic en Southampton. Anderhalf jaar geleden betaalde Liverpool maar liefst 85 miljoen euro voor hem.

Gentleman

Van Dijk presenteert zich niet alleen als topverdediger. Rustig en betrouwbaar aan de bal, spelend met de borst vooruit. Hij is ook een gentleman, vinden ze in Engeland. De Britse fans bij de halve finale in Guimarães kregen ook in eigen land veel kritiek omdat ze Van Dijk steeds uitjouwden als hij aan de bal was. Dat doe je niet, vonden veel Engelsen. Een dijk van een verdediger die ook nog eens sociale projecten steunt verdient meer respect.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.