Terug

Volg Vandaag Inside

Van Dijk: het had makkelijker gekund

Van Dijk: het had makkelijker gekund

12 dec 2018, 09:57

LIVERPOOL (ANP) - Liverpool moest tot het einde vrezen voor uitschakeling, maar de benauwde 1-0-zege op Napoli betekende opnieuw een plaats in de knock-outfase van de Champions League. ,,We hadden het onszelf makkelijker kunnen maken als we er een paar meer hadden gescoord. Maar de klus is geklaard'', zei Oranje-international Virgil van Dijk op de website van Liverpool. De verdediger uit Breda kreeg al vroeg in de wedstrijd geel na een overtreding op Dries Mertens die ook rood had kunnen opleveren.

Veel dank ging uit naar doelman Alisson Becker, die met een redding in blessuretijd bij een inzet van Arkadiusz Milik een gelijkspel voorkwam. ,,Hij was fantastisch'', had ook Van Dijk gezien. ,,Hij is ook een geweldig persoon, iemand die anderen meer zelfvertrouwen geeft.''

Het doelpunt van Mohamed Salah bleek uiteindelijk genoeg voor een plaats bij de laatste zestien. Maandag wordt geloot en volgens Van Dijk zijn er niet veel teams die blij zullen zijn met Liverpool als tegenstander. ,,Zeker niet in deze vorm en ook door wat we vorig seizoen hebben laten zien.'' Liverpool bereikte afgelopen seizoen de finale waarin het verloor van Real Madrid.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.