Terug

Volg Vandaag Inside

Van Dijk gekozen in beste Europese team 2018

Van Dijk gekozen in beste Europese team 2018

11 jan 2019, 15:25

Virgil van Dijk heeft een plek gekregen in het beste team van Europa in 2018. De verdediger van Liverpool is de eerste Nederlander sinds Arjen Robben in 2014 die het sterrenteam heeft gehaald. Van Dijk bereikte vorig seizoen met Liverpool de finale van de Champions League en staat nu met zijn Engelse club bovenaan in de Premier League. Als aanvoerder leidde hij Oranje naar de finaleronde van de Nations League.

Op basis van prestaties in Europa voor club en land was een 'shortlist' van vijftig spelers opgesteld. Voetbalfans konden daarmee hun eigen 'team van het jaar' samenstellen op de website van de UEFA. Van Dijk werd in bijna de helft van de ingevulde ploegen opgenomen. De 27-jarige Brabander kreeg zo'n 78.000 stemmen. Luka Modric haalde de hoogste score. De Kroatische middenvelder van Real Madrid kreeg ruim 115.000 stemmen en zat in 68,5 procent van de ingevulde teams.

Het Europese sterrenteam bestaat verder uit doelman Marc-André ter Stegen (FC Barcelona), de verdedigers Sergio Ramos, Raphaël Varane en Marcelo van Real Madrid, de middenvelders N'Golo Kanté en Eden Hazard van Chelsea en het aanvallende trio Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), Lionel Messi (FC Barcelona) en Cristiano Ronaldo (Juventus).

'Van Dijk is absolute wereldtop'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.