Terug

Volg Vandaag Inside

Van Dijk en Miedema geëerd in Premier League

Van Dijk en Miedema geëerd in Premier League

29 apr 2019, 02:10

Virgil van Dijk en Vivianne Miedema zijn door de leden van de Engelse spelersvakbond PFA uitgeroepen tot voetballers van het jaar in de Premier League. Dat gebeurde tijdens een gala in Londen.

Van Dijk, centrale verdediger van Liverpool en Oranje, is de vierde Nederlander die deze onderscheiding ten deel valt. Eerder namen Dennis Bergkamp (1998, Arsenal), Ruud van Nistelrooij (2002, Manchester United) en Robin van Persie (2012, Arsenal) deze prestigieuze prijs in ontvangst.

Miedema, aanvalster van Arsenal en Oranje, was twee keer genomineerd: voor speelster van het jaar en voor talent van het jaar. Die laatste prijs kwam terecht bij Georgia Stanway (Manchester City). Bij de mannen werd Raheem Sterling (Manchester City) tot talent van het jaar uitgeroepen.

De uitverkiezing van Van Dijk was afgelopen week al min of meer uitgelekt. De andere genomineerde spelers waren teamgenoot Sadio Mané, Sergio Agüero, Bernardo Silva, Sterling (allen Manchester City) en Belgisch international Eden Hazard van Chelsea. Vorig jaar ging de prijs naar Mohamed Salah, de aanvaller van Liverpool.

Van Dijk en landgenoot Georginio Wijnaldum zijn met Liverpool nog in de race voor de titel in de Champions League en in de Premier League. Van Dijk werd eerder al opgenomen in het elftal van het jaar van de Premier League.

Miedema is de eerste Nederlandse voetbalster die tot speelster van het jaar in Engeland wordt uitgeroepen. Ze kreeg eerder ook al een plek in het team van het jaar. De 22-jarige spits verzekerde zich op zondag met Arsenal van de landstitel. Ze kwam, evenals landgenote Daniëlle van de Donk, tot scoren in de wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion (4-0).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.