Terug

Volg Vandaag Inside

Van Dijk en Liverpool raken verder achterop: Arsenal wint enerverend duel

Van Dijk en Liverpool raken verder achterop: Arsenal wint enerverend duel

9 okt 2022, 19:48

Arsenal heeft ook de topper tegen Liverpool gewonnen. In een spannende en aantrekkelijke wedstrijd maakte Bukayo Saka een kwartier voor tijd uit een makkelijk gegeven strafschop het winnende doelpunt voor de thuisploeg: 3-2. Door de overwinning heeft Arsenal aan kop van de Premier League weer 1 punt voorsprong op Manchester City.

Virgil van Dijk stond zoals gebruikelijk in het centrum van de verdediging van Liverpool. Hij kon niet voorkomen dat Arsenal al in de 1e minuut op voorsprong kwam. Na een snelle aanval via Saka gaf aanvoerder Martin Ødegaard een fraaie steekpass op Gabriel Martinelli, die overtuigend afrondde.

Spits Darwin Núñez maakte na ruim een halfuur gelijk door op aangeven van Luis Díaz binnen te glijden. De kans voor de van Benfica overgekomen Uruguayaan, die zijn tweede competitietreffer voor Liverpool maakte, kwam voort uit slecht verdedigen door Gabriel.

Saka bracht Arsenal een paar seconden voor rust toch weer op voorsprong. Martinelli was met een mooie lage voorzet weer betrokken. Ondanks de slechte timing van die tegentreffer richtte de ploeg van trainer Jürgen Klopp zich weer op. Arsenal was gevaarlijker begonnen aan de tweede helft, maar het was aanvaller Roberto Firmino die de stand gelijk trok.

De derde keer dat Arsenal op voorsprong kwam, na een vermeende overtreding van Thiago op Gabriel Jesus, gaf het die niet meer weg. Zo bleef Liverpool in de Premier League op twee zeges in acht wedstrijden staan, wat goed is voor de tiende plek. Arsenal verspeelde dit seizoen alleen punten tegen het Manchester United van trainer Erik ten Hag.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.