Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Valk biedt excuses aan voor protestvlag: 'Ongelukkige actie'

Van der Valk biedt excuses aan voor protestvlag: 'Ongelukkige actie'

16 juli 2022, 13:40

Hotel- en restaurantketen Van der Valk wil geen partij kiezen in de discussie over de acties van boeren tegen het stikstofbeleid van de regering. De beeltenis die vrijdag korte tijd aan de gevel van het Van der Valk-hotel bij Schiphol te zien was, is een 'ongelukkige actie' geweest. Directeur Bill van der Valk biedt zijn excuses aan voor het gebruik van de omgedraaide vlag. Tegelijkertijd 'blijft het hotel volledig achter de steunbetuiging aan de Nederlandse boeren staan'.

Op de metersgrote afbeelding die vrijdag te zien was, viel te lezen dat Van der Valk de boeren steunt. Ook werd de Nederlandse vlag ondersteboven afgebeeld, een symbool van het boerenprotest. De afbeelding was vanaf de snelweg A4 goed te zien voor het voorbijrazende verkeer.

's Lands grootste restaurant- en hotelketen benadrukt dat de uiting niet van de keten kwam, maar van medewerkers bij de desbetreffende vestiging langs de A4 ter hoogte van Hoofddorp. De familie die het hotel runt, heeft een familiaire band met een melkveehouderij. Het landelijke boerenprotest van vrijdag om 15.00 uur was de reden om de afbeelding te tonen.

Verschillende Van der Valk-vestigingen werden daarna verrast met de vraag of de keten de boeren steunt in hun protest. De zegsman benadrukt dat de oproep van vrijdag aan de gevel van het hotel niet breed gedragen wordt. 'Wij houden ons afzijdig van politieke discussies. Dat hebben we altijd gedaan', zo klinkt het.

Overigens waren langs verschillende snelwegen in het land vlaggen en spandoeken te zien. De boeren voeren al weken actie tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Ze vrezen dat hun bedrijven hierdoor hard worden geraakt. Met de solidariteitsactie willen de boeren 'een krachtig signaal afgeven aan politiek Den Haag'. Op vrijdag werden Nederlanders opgeroepen om gedurende 15 minuten het werk neer te leggen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.