Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Vaart ziet terugkeer van Ajacied wel zitten: 'Een geweldige speler'

Van der Vaart ziet terugkeer van Ajacied wel zitten: 'Een geweldige speler'

5 juli 2023, 09:27

Rafael van der Vaart ziet een terugkeer van Ryan Gravenberch naar Ajax wel zitten. De oud-voetballer adviseert Gravenberch om zich deze zomer laten verhuren door Bayern München, zodat hij elders wel aan spelen toe kan komen en de Amsterdamse club is volgens Van der Vaart daarvoor een goede optie.

Gravenberch maakte vorige zomer de overstap van Ajax naar Bayern München voor meer dan achttien miljoen euro. De 21-jarige middenvelder kwam 33 keer in actie voor Der Rekordmeister, waarvan hij slechts zes keer in de basis begon. Gravenberch liet rond het EK met Jong Oranje al weten dat hij ontevreden is met zijn huidige rol in München en dat hij volgend seizoen meer aan spelen wil toekomen.

"Het is normaal dat zo'n jongen tijd nodig heef", zegt Van der Vaart tegenover TZ. "Zijn eerste jaar bij Bayern was niet gemakkelijk. Het was zijn eerste keer in het buitenland en dan ging het ook nog eens niet goed met het team. Ryan heeft gewoon minuten nodig. Als hij zo weinig blijft spelen, is het beter dat hij volgend jaar terugkeert bij Bayern."

Van der Vaart had gehoopt dat Gravenberch na Ajax een andere keuze had gemaakt. "Tijdens een carrière is het belangrijk om de juiste beslissingen te nemen. Ik had liever gezien dat hij na Ajax een iets minder grote stap had gemaakt, net zoals ik deed toen ik naar Hamburger SV ging. De druk is daar iets minder. Maar Ryan is een geweldige speler. Als ik het voor het zeggen had bij Bayern, zou ik hem in ieder geval niet zo snel verkopen."

"Maar als ik hem was, zou ik niet weer naar zo'n grote club gaan", vervolgt Van der Vaart. "Een verhuur lijkt me beter. Ajax zou hem een jaar kunnen terughalen, dat zou goed zijn. Het is gewoon belangrijk dat hij gaat spelen", aldus de 109-voudig international.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.