Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Vaart ziet potentieel bij Noa Lang: 'Hij moet een kans krijgen in Oranje'

Van der Vaart ziet potentieel bij Noa Lang: 'Hij moet een kans krijgen in Oranje'

15 sep 2021, 20:17

Noa Lang zou een kans moeten krijgen bij de komende interlands van Oranje, althans dat vindt Rafael van der Vaart. De analist is onder de indruk van de 'lastige jongen' en ziet Lang daarom graag een kans krijgen van bondscoach Louis van Gaal.

Van der Vaart ziet ook dat de ex-Ajacied in bloedvorm verkeerd en vindt dan ook dat hij een kans moet krijgen in Oranje. 'Ze zeggen allemaal, lastige jongen, maar ik houd wel van lastige jongens zolang ze presteren. En dat doet hij op dit moment ongelooflijk.'

Lang maakt sinds zijn transfer naar Club Brugge furore in de Belgische Pro League. Na een huurperiode werd de buitenspeler dit jaar voor €6 miljoen definitief overgenomen van Ajax. In Brugge was Lang tot nu toe al goed voor 21 doelpunten en 15 assists in 45 wedstrijden.

De huidige assistent trainer van Esbjerg fB denkt te weten waarom Lang momenteel niet voorkomt in de plannen van Van Gaal. 'In de Nederlandse competitie ben je snel in beeld bij het Nederlands elftal, kijk maar naar Guus Til. Davy Klaassen speelde bij Werder Bremen degradatievoetbal, gaat naar Ajax en zit weer bij Oranje. Maar België is voor een bondscoach toch een matige competitie', aldus Van der Vaart.

Tot slot denkt Van der Vaart dat de 22-jarige Club Brugge-speler prima past binnen de huidige selectie. 'We hebben veel spelers op de flanken: Gakpo, Malen, Memphis, Bergwijn en Berghuis. Daar kan Lang ook gewoon bij.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.