Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Vaart uit kritiek na vroege tegentreffer: 'Draait als een Boeing'

Van der Vaart uit kritiek na vroege tegentreffer: 'Draait als een Boeing'

11 nov 2020, 22:47

Het Nederlands elftal kijkt bij rust in de Johan Cruijff Arena aan tegen een 0-1 achterstand. Spanje komt in de 18e minuut op voorsprong via een doelpunt van Sergio Canales. Joël Veltman laat zich kinderlijk aftroeven maar ook Marco Bizot gaat niet vrijuit, zien Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart.

'Ik denk dat wanneer Bizot deze goal terugziet, hij denkt: hier had ik meer mee kunnen doen', begint Van Hooijdonk zijn verhaal bij de NOS. 'De fout zit hem in het doordekken, dat zet de deur open. Die bal mag er wel in, maar niet op de plek waar hij nu tegen het net komt. Een meter naast de paal. Alles wat in het zijnet komt, dat is oké maar de rest moet voor de keeper zijn.'

Rafael van der Vaart wijst vooral naar Joël Veltman. 'Alles gaat fout. Ik weet niet wat Veltman daar aan het doen is?', vraagt de voormalig middenvelder zich af. 'Hij draait als een Boeing. De keeper kan meer doen, maar het begint natuurlijk bij Veltman. Gewoon doordekken, zeker tegen Spanje, dat tussen de linies één van de beste ploegen is.'

Joël Veltman en Nathan Aké vormden woensdag het centrale verdedigingsduo. Echter viel Aké al na vijf minuten uit: de verdediger van Manchester City verliet het veld in de Johan Cruijff ArenA met een hamstringblessure.

Oranje mist deze interlandperiode het vaste verdedigingsduo Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt wegens blessures. Stefan de Vrij van Internazionale begint op de bank en wordt gespaard voor de belangrijkere duels in de Nations League tegen Bosnië en Herzegovina (zondag) en Polen (volgende week woensdag).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.