Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Vaart: 'Volgens mij heeft hij geen moord gepleegd, ik hoop dat hij terugkomt bij Ajax!'

8 apr 2024, 09:56

Rafael van der Vaart hoopt dat de geschorste Alex Kroes terugkeert als algemeen directeur van Ajax, die door de raad van commissarissen van Ajax geschorst werd wegens het handelen met voorkennis in aandelen van de club uit Amsterdam. Dat zei de oud-voetballer afgelopen zondag in het programma Studio Voetbal van de NOS.

Verslaggever Jeroen Stekelenburg ziet een terugkeer van Kroes echter niet gebeuren. "Als je erachter komt dat de algemeen directeur, die twee weken in dienst is, als die dan de wet heeft overtreden. Hij kan er zelfs voor vervolgd worden door het Openbaar Ministerie, dan kan je niet anders dan hem aan de kant schuiven", zegt Stekelenburg. "Je hebt ook een moreel kompas bij een club. De voorzitter van de Raad van Commissarissen, Van Praag, kon niet anders dan deze beslissing te nemen. Hoe vervelend het ook is."

"Volgens mij heeft hij geen moord gepleegd en is het allemaal niet zo erg zoals Jeroen zegt", reageert Van der Vaart op de woorden van Stekelenburg. "Moreel kompas, dat woord haat ik bijna. Ik wil dat mijn club uit de shit komt en ik denk dat hij daar nog steeds de juiste persoon voor is."

"Als het niet kan, kan het niet", gaat Van der Vaart verder. "Ik hoop dat het allemaal meevalt, maar nogmaals: ik heb er geen verstand van. Ik hoop dat hij terugkomt, want ik heb een paar uur met hem gepraat en het is echt een man met een hele duidelijke visie. Gaat er wel met gestrekt been in. En dat vinden ook niet heel veel mensen bij Ajax leuk. Maar het is wel nodig", aldus de oud-voetballer.

De Vandaag Inside-tafel reageerde eerder op de bestuurlijke chaos bij Ajax rondom Alex Kroes en Michael van Praag. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.