Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Vaart springt in de bres: 'De eerste die altijd de schuld krijgt, is Memphis'

Van der Vaart springt in de bres: 'De eerste die altijd de schuld krijgt, is Memphis'

27 mrt 2023, 10:01

Rafael van der Vaart vertelde zondagavond in NOS Studio Voetbal dat hij Memphis Depay de beste speler van Het Nederlands elftal vindt. Ondanks dat de spits een strafschop miste tegen Frankrijk heeft de analist vooral lovende woorden voor hem over.

De oud-international denkt dat de spits van Oranje op een andere manier beoordeeld zou worden als hij er anders had uitgezien. "Als hij eruit had gezien zoals Dirk Kuyt, had hij heel ander commentaar gekregen. Bij hem is het ook een beetje van: je mag hem of je mag hem niet. Als hij slecht speelt, krijgt hij meteen van iedereen een zaag. Ik denk nog steeds dat hij onze allerbeste speler is. De eerste die altijd de schuld krijgt, is Memphis. Door hem en Frenkie de Jong hebben we kleur op de wangen gekregen. Ik zou hem altijd opstellen, Hij is nog steeds onze beste speler."

Memphis miste in de wedstrijd tegen Frankrijk een penalty, Van der Vaart vindt het treurig dat niemand anders bij Het Nederlands elftal een penalty wil of kan nemen: "Kijk, ik heb hetzelfde met Messi. Dat is de beste speler ooit, maar hij heeft echt veel penalty's gemist voor zijn kwaliteiten. Hij gaat iedere keer weer achter de bal staan, maar er is niemand die zegt: 'laat mij het maar doen'. Ik vergelijk Memphis zeker niet met Messi, maar hij is wel een beetje onze Messi.", besluit hij.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.