Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Vaart schrok van Ajax: ‘Heb nog nooit zoiets gezien, ik schaamde me echt!’

26 feb 2024, 10:05

Rafael van der Vaart had zondagavond in Studio Voetbal geen goed woord over voor Ajax in het duel met Bodø/Glimt en AZ en schaamde zich voor het eerst echt voor de club.

“Ik heb nog nooit zoiets gezien”, begint Van der Vaart over het niveau van Ajax in het gewonnen Conference League duel met Bodø/Glimt (1-2). "Dan kun je zeggen: we zijn door, fantastisch, maar ik schaamde me een beetje. Ik schaamde me echt voor het eerst."

De 109-voudig international schrok daarnaast ook van Ajax in het uitduel met AZ van afgelopen zondag (2-0). "Wij als Ajacieden laten heel veel mensen juichen en dat is zondag weer gebeurd." Met name Anton Gaaei, die al na 35 minuten gewisseld werd, viel negatief op voor de analist. "Gaaei is echt… Ik heb in Denemarken gevoetbald, gewoond, geleefd en heel veel voetbal gekeken, maar als je zo’n speler haalt… Hij kan het niveau niet aan.”

Ibrahim Afellay is het niet met Van der Vaart eens. “Ik vind het wel makkelijk om deze jongen eruit te halen. Uiteindelijk moet je deze jongen ook tegen zichzelf in bescherming nemen. Hij is al vaker eerder naar de kant gehaald en dan denk ik: wacht dan tenminste tot de rust, maar Josip Šutalo mag wel gewoon 90 minuten blijven staan en die ging ook niet vrijuit bij de goals. Dat is toch een van je grootste aankopen van afgelopen zomer? We moeten gewoon stoppen met Ajax te beoordelen hoe Ajax was. Het is op dit moment gewoon een simpele middenmoter. Ik kan er niets anders van maken.”

Ajax-trainer John van 't Schip liet zich na afloop van het duel met AZ uit over de wissel van Anton Gaaei. "Dat zijn altijd moeilijke beslissingen". Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.