Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Vaart richt zich tot publiek: ‘Ik wil nog even wat zeggen’

Van der Vaart richt zich tot publiek: ‘Ik wil nog even wat zeggen’

12 okt 2021, 08:45

Rafael van der Vaart is teleurgesteld in het Nederlandse publiek tijdens het WK-kwalificatieduel tussen Oranje en Gibraltar (6-0). Steven Berghuis, die voor het eerst sinds zijn overstap naar Ajax terugkeerde in De Kuip, werd steevast uitgefloten door een deel van het thuispubliek. 

‘Ik wil nog wel wat zeggen over het publiek’, zegt Van der Vaart tijdens de nabeschouwing van de NOS. ‘Daar ben ik wel een beetje teleurgesteld in. Berghuis is vrij veel uitgefloten. Als je een interland speelt, mag je toch wel verwachten dat het thuispubliek je steunt.’

‘We zitten hier achter glas en we hoorden het’, gaat de analist verder. ‘Natuurlijk hebben veel mensen het niet gedaan, maar ik kon het heel goed horen. Dat hoort niet.’ Pierre van Hooijdonk schaart zich achter zijn collega-analist. ‘Als het Nederlands elftal speelt, hoort iedereen gewoon Oranje te zijn, klaar. Ajax, Feyenoord of PSV moet dan niets uitmaken.'

Het Nederlands elftal is na de winst op Gibraltar weer een stap dichter bij deelname aan het wereldkampioenschap voetbal van volgend jaar gekomen. Nederland heeft met nog twee duels te gaan een voorsprong van 2 punten op Noorwegen. In november zijn de laatste twee WK-kwalificatieduels, met Montenegro (uit) en Noorwegen (thuis).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.