Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Vaart over Ajax-transfer Bergwijn: 'Hij moet dat niet willen'

Van der Vaart over Ajax-transfer Bergwijn: 'Hij moet dat niet willen'

8 dec 2021, 19:07

Rafael van der Vaart zou Steven Bergwijn een tijdelijke transfer naar Ajax niet adviseren. De analist van Ziggo Sport vraagt zich hardop af waar de vleugelaanvaller moet gaan spelen in de geoliede machine van Erik Ten Hag.

'Je kan nooit de garantie aan een speler geven dat hij moet spelen', begint Van der Vaart. 'Als je Bergwijn naar Amsterdam haalt, moet hij ook spelen. Maar waar gaat hij spelen? Dan halen ze hem alleen maar omdat Haller naar de Afrika Cup gaat', verwijst de analist naar het toernooi in januari. 'Ik denk niet dat Bergwijn dat moet willen.'

Ondanks het negatieve advies van de ex-Spurs vedette, is hij wel een liefhebber van Bergwijn. 'Het is wel een heerlijke speler. Ik vind het prettig om naar hem te kijken en naar te luisteren. Een hele goede uitstraling. Maar ja, zijn beste positie is linksbuiten en hij speelt vooral rechtsbuiten. Daar spelen bij Ajax Antony en Berghuis en op links Tadic. Dan zou je hem alleen maar halen voor de periode dat Haller weg is en dat vind ik te weinig. Als Ajax-zijnde snap ik het wel. Alleen denk ik dat het voor Bergwijn niet verstandig is', besluit de analist.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.