Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Vaart opnieuw in discussie met Van Hooijdonk: 'Iedereen heeft een hekel aan Steijn'

Van der Vaart opnieuw in discussie met Van Hooijdonk: 'Iedereen heeft een hekel aan Steijn'

22 jan 2024, 09:54

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk zijn zondag bij Studio Voetbal opnieuw in discussie geraakt over Ajax en Maurice Steijn. Van der Vaart zei de indruk te hebben dat mensen hopen dat Ajax goed presteert onder trainer John van ’t Schip, om zo het ongelijk van Steijn te bewijzen

"Ze worden uitgeschakeld door Hercules in de beker. En jullie doen net alsof het fantastisch gaat. En waarom? Omdat Steijn weg is. Iedereen heeft een hekel aan Steijn. En dan gaan jullie heel raar doen", zegt Van der Vaart bij het voetbalprogramma. NOS-commentator Jeroen Stekelenburg reageert: "Ik heb ten eerste geen hekel aan Steijn. Maar ik zou ook niet zeggen dat het nu fantastisch gaat met Ajax. Het is hartstikke broos. Maar op een gegeven moment ga je wedstrijden winnen."

"Ja, ze hebben 117 miljoen uitgegeven. Dan ga je op een gegeven moment winnen", antwoordt Van der Vaart, waarna Van Hooijdonk ertussen komt. "Het zijn toch dezelfde spelers met wie je nu binnen bereik van de derde plaats staat?" Van der Vaart antwoordt: "Ik ben het met je eens dat Van ’t Schip het beter doet dan Steijn. Die geef ik je."

"Daar gaat het mij helemaal niet om", reageert Van Hooijdonk vervolgens. "Nou, volgens mij wel", houdt Van der Vaart vol. De oud-middenvelder benadrukt nogmaals het lage niveau door de uitschakeling in de KNVB-beker door de amateurs van Hercules aan te halen: "Jullie doen net alsof het fantastisch gaat, Hercules traint twee keer per week. Die zijn drie keer per week dronken. Prima hoor, we worden vierde of hopelijk derde. Maar ik heb het gevoel dat iedereen hoopt dat Van ’t Schip het goed doet, om het ongelijk van Steijn te bewijzen. Of ik Van ’t Schip zou laten zitten als trainer? Als hij het zo blijft doen, dan zeker."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.