Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Vaart kritisch: ‘Als hij dit soort fouten maakt, kan je hem niet blijven opstellen’

Van der Vaart kritisch: ‘Als hij dit soort fouten maakt, kan je hem niet blijven opstellen’

13 dec 2021, 16:16

Niet voor de eerste keer dit seizoen ging Joël Drommel zondag in de fout in het eredivisieduel met NEC. Gelukkig voor de doelman werd de blunder niet fataal, want PSV was uiteindelijk met 1-2 te sterk voor de Nijmegenaren. Toch vindt Rafael van der Vaart het tijd voor een keeperswissel in de Eindhovense ploeg.

‘Of Drommel eerste keeper blijft? Als ze kampioen willen worden, dan niet’, zegt de oud-voetballer zondag bij Studio Voetbal. ‘Het is nu echt tijd om te wisselen. Als je dit soort fouten blijft maken, kan je een keeper niet blijven opstellen. Nu is een perfect moment om hem te wisselen voor Yvon Mvogo.’

Theo Janssen, zondag ook te gast bij de voetbaltalkshow van de NOS, schaart zich achter zijn collega. ‘Ik schrik ervan. Hij laat alles los en is niet de jongen die we kennen van FC Twente. Misschien wordt de druk hem teveel. Dit had ik niet verwacht’, zegt Janssen, die op dit moment ook de voorkeur geeft aan Mvogo. ‘Uiteindelijk moet Drommel weer de kans krijgen, want hij is gekocht, maar voor nu zou ik even de druk bij hem weghalen.’

Mvogo wordt voor twee seizoenen gehuurd van RB Leipzig en was afgelopen seizoen eerste keus. Sinds de komst van Drommel naar PSV moet de Zwitserse doelman het doen met een rol als tweede keeper. 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.