Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Vaart: 'Jij bent de beste linksback die Oranje nooit heeft gehad'

Van der Vaart: 'Jij bent de beste linksback die Oranje nooit heeft gehad'

24 nov 2023, 12:08

Rafael van der Vaart denkt dat Royston Drenthe de allerbeste linksback is die het Nederlands elftal nooit gehad heeft. Dat vertelt hij in Kick ‘t Met van Ziggo Sport.

"Als hij z'n egootje en de straatvoetballer in hem even opzij had gezet, had hij tot vier jaar geleden nog steeds linksback bij Oranje gespeeld," vertelt Van der Vaart in de aflevering, waarin Drenthe zelf ook aan tafel zit.

"Royston vond het bij Real Madrid leuk om tegen Ronaldo te spelen op de training," herinnert Van der Vaart zich. "En die Ronaldo werd helemaal gek van hem! En terecht, want hij was snel, wendbaar en technisch. Dus hoe ga je hem voorbij komen? Die Ronaldo ging op een gegeven moment linksbuiten lopen, want hij wist helemaal niet meer wat hij moest doen."

Van der Vaart weet nog dat Drenthe en Marcelo erg aan elkaar gewaagd waren: "Het was geen groot verschil. Alleen: hij (Drenthe, red.) wilde gewoon linksbuiten zijn. Hij wilde scharen maken en iedereen door de benen spelen. Alleen Ronaldo was net gehaald, dus dat werd een beetje lastig.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.