Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Vaart: 'Hij bepaalt of Nederland de halve finale haalt'

Van der Vaart: 'Hij bepaalt of Nederland de halve finale haalt'

11 juni 2021, 10:55

Rafael van der Vaart heeft in gesprek met de NOS vooruitgeblikt op het Europees Kampioenschap. De voormalig international is nog niet onder de indruk van Oranje, maar denkt wel dat het Nederlands elftal door de poulefase moet komen.

'Als je niet kan winnen van Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië, moet je je schoenen aan de wilgen hangen,' is de mening van Van der Vaart. 'Ik ben nog niet onder de indruk, maar je kunt in zo'n toernooi groeien. Dan hoef je maar een paar goede dagen te hebben en dan sta je in de finale. En een beetje geluk, dat heb je ook nodig.'

De oud-speler van onder andere Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur is van mening dat één speler in het bijzonder bepaalt of het Nederlands elftal succesvol zal zijn: 'Alles hangt ervan af of Memphis Depay zijn dag heeft. Dat is onze man, hij is in topvorm. Ik zie voor hem dezelfde rol die Arjen Robben in 2014 had. Hij bepaalt of Nederland de halve finale haalt of er al in de groepsfase uit gaat. Als hij het op zijn heupen krijgt, hebben we absoluut een kans om Europees kampioen te worden.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.