Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Sar vergelijkt Van de Beek met Manchester United-legende Scholes

Van der Sar vergelijkt Van de Beek met Manchester United-legende Scholes

17 sep 2020, 13:12

Edwin van der Sar voert de druk nog even op bij Donny van de Beek. De directeur van Ajax introduceert de middenvelder bij de fans van Manchester United door hem te vergelijken met clublegende Paul Scholes.

De voormalig doelman van Manchester United legt op de officiële clubwebsite uit wat de fans van hun nieuwe middenvelder kunnen verwachten. ‘Hij kan op verschillende posities op het middenveld uit de voeten. Hij kan spelen als nummer zes, nummer acht of een nummer 10 zijn. Hij heeft een neusje voor de goal, zijn techniek is briljant en hij kan box-to-box spelen, somt de oud-doelman op. ‘Ik neem aan dat Donny met Ole (Gunnar Solskjaer) heeft gesproken over de verschillende posities. Hij is multifunctioneel, maar hij komt het beste tot zijn recht als hij iets dieper speelt.’

Van der Sar ziet gelijkenissen tussen Donny van de Beek en een voormalig ploeggenoot bij The Red Devils. 'Ik zou hem een beetje kunnen vergelijken met Scholesy, al had die een geweldig afstandsschot in de benen en dat is niet Donny's kracht. Donny komt graag in de zestien en pikt zijn doelpunten mee.’

Scholes speelde zijn hele professionele carrière voor Manchester United en kwam tot 499 duels in de Premier League. ‘Misschien is het niet helemaal eerlijk hem met Scholesy te vergelijken, maar Donny is een goede jongen en ik ben ervan overtuigd dat hij een geweldige aanwinst zal zijn voor het team dat Ole Gunnar Solskjaer aan het samenstellen is.'

Van de Beek stapte begin september over naar Manchester United. Ajax ontvangt 39 miljoen voor de 23-jarige middenvelder en dat bedrag kan oplopen tot maximaal 44 miljoen euro.

Volgens René komt Donny van de Beek door zijn optreden met Ajax in de Champions League als een grote meneer binnen. Bekijk hieronder het fragment.

René lovend: 'Van de Beek komt binnen als een grote meneer'
2:22
René lovend: 'Van de Beek komt binnen als een grote meneer'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.