Terug

Volg Vandaag Inside

'De Ligt deed me altijd denken aan Cristiano Ronaldo'

'De Ligt deed me altijd denken aan Cristiano Ronaldo'

14 okt 2021, 11:58

Ajax-directeur Edwin van der Sar heeft mooie herinneringen overgehouden aan de tijd dat Matthijs de Ligt nog voor Ajax speelde. Dat zegt hij in een uitgebreid interview met Tuttosport.

De Ligt kende een stroeve start bij Juventus, na zijn overgang van Ajax, maar liet tot op heden ook goede dingen zien, vindt Van der Sar. 'Matthijs heeft bij Juventus twee meesters met Chiellini en Bonucci, maar hij speelt in ieder geval veel. Over de waarde van De Ligt wordt niet gesproken. Maar laten we niet vergeten dat hij 22 jaar oud is. Enige kritiek is normaal in het voetbal, maar Matthijs is een jongen die van uitdagingen houdt', aldus The Flying Dutchman lovend.

De oud-doelman van Ajax en Manchester United was erg onder de indruk van De Ligt, in zijn tijd bij Ajax. 'Hij is een topspeler en heeft een geweldige mentaliteit. Hij werkt hard om zichzelf te verbeteren.' Van der Sar zag dezelfde mentaliteit ook bij een speler van Manchester United. 'Ik heb hem 2,5 jaar niet op training gezien, maar ik verzeker je dat toen hij met ons speelde, deed hij me altijd denken aan de jonge Cristiano Ronaldo waarmee ik samenspeelde bij Manchester United. Zelfs 's morgens vroeg als hij niet op het veld stond, kon je hem in de sportschool vinden', besluit de Ajax-directeur.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.