Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Sar: 'Het is rustig binnen de club en er is onderling vertrouwen in elkaar'

Van der Sar: 'Het is rustig binnen de club en er is onderling vertrouwen in elkaar'

19 okt 2022, 10:12

Edwin van der Sar beseft dat Ajax op Europees niveau even pas op de plaats moet nemen. Dat zegt de algemeen directeur van de Amsterdamse club in een uitgebreid interview met Voetbal International, waarin hij terugblikt op de afgelopen weken.

Sportief gaat het Ajax niet voor de wind. De club werd in de Champions League tot tweemaal toe overklast door Napoli. “Intern zijn we rustig, maar natuurlijk balen we hoe het gaat”, zegt Van der Sar. “Een 1-6 nederlaag is niet te verkroppen. Dat heeft Alfred Schreuder ook direct aangegeven door het Ajax-onwaardig te noemen. Het is duidelijk dat we hoopten verder te zijn dan we nu zijn, en dat we er beter voor zouden staan in de Champions League.”

Toch is de Europese ambitie nog altijd aanwezig. “Maar als je de poule ziet met Liverpool en Napoli, dan hebben we het ook niet getroffen. We zaten zelf in pot 1, en van pot 2 en 3 krijgen we de sterkste ploegen. Liverpool heeft in de afgelopen vijf jaar drie keer in de Champions League-finale gestaan”, weet Van der Sar. “Daarom hebben we ook steeds aangegeven pas na de loting en na de transferperiode onze Europese doelstelling uit te spreken. Dat is Europees overwinteren geworden. Natuurlijk doen we dat het allerliefste in de Champions League en die kans, hoe klein ook, is er nog altijd.”

De algemeen directeur vraagt om geduld. “Het heeft tijd nodig. De nieuwe spelers in de selectie moeten wennen, koppeltjes in de basiself moeten vorm krijgen. Dat we goede voetballers hebben, daar zijn we met zijn allen van overtuigd, alleen het moet nog een goed team gaan worden en samen gaan werken. Daar heb je tijd en vertrouwen voor nodig.”

Toch is er, ondanks een aantal roerige weken, van onrust geen sprake binnen de club, verzekert Van der Sar. “Het is rustig binnen de club en er is onderling vertrouwen in elkaar. Iedereen die me een beetje kent, weet dat ik sowieso niet iemand ben die snel in de stress schiet. In het recente verleden hadden trainers als Peter Bosz en Erik ten Hag hier ook tijd nodig om een team te bouwen. Maar dat betekent niet dat ik genoegen neem met hoe het gaat.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.