Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Sar overwoog te vertrekken bij Ajax: 'Waar doe ik het nog voor, dacht ik'

Van der Sar overwoog te vertrekken bij Ajax: 'Waar doe ik het nog voor, dacht ik'

13 feb 2022, 17:00

Algemeen directeur Edwin van der Sar heeft even aan opstappen gedacht nadat hij te horen had gekregen dat Marc Overmars zich voor langere periode schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag naar vrouwelijke collega's bij Ajax. Zondag werd bekend dat Ajax al vóór de contractverlenging van Overmars wist van het gedrag. Van der Sar vindt het niet voldoende om te vertrekken.

"Dat is wel even door mijn hoofd geschoten", bekende hij zondag vlak voor het thuisduel met FC Twente. "Waar doe ik het nog voor, dacht ik. Maar ik was ook blij met de steun die ik kreeg. En ik ben ergens ingestapt en ook verantwoordelijk voor deze organisatie."

Van der Sar voetbalde dertig jaar geleden al met Overmars bij Ajax en later in het Nederlands elftal. Als algemeen directeur en directeur voetbalzaken loodsten ze de club uit Amsterdam de afgelopen jaren richting de subtop van Europa. "Ik heb me ook afgevraagd hoe het kan dat ik niets heb gemerkt", zei Van der Sar. "Maar we hebben bij Ajax 550 medewerkers. En er zijn ook veel vrouwen de afgelopen week naar me toegekomen om te vertellen hoe fijn ze het hebben bij Ajax."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.